Ervaringen uit de Praktijk Paikea deephealing

Tijdens mijn sessies heb ik altijd gesprekken vooraf en vaak komt het stukje ‘loslaten’ aan bod. Maar wat is dat. Voor mij is het, het totaal omarmen in liefde. Dus het in vrijheid tot je laten nemen. Het insluiten in je hart en hierin laten versmelten zoals een ijsberg kan smelten. Een ijsberg is niet in één keer gesmolten daar gaat soms een hele lange tijd overheen. Zo gaat het met het omarmen ook, beetje bij beetje zal het met je versmelten en zal het loskomen in je.
De ‘wil’, vanuit het hoofd, is dan niet meer aanwezig en heeft er dan ook geen invloed meer op.

Ook hoor ik vaak afkeuring op donkerte. Hoe mooi is het donkere, het zwarte, het licht kan alleen maar gezien worden wanneer er donkerte is. Zoals je de sterren alleen kan zien in de nacht.
Er zit vaak een oordeel op het donkere en niet zo vaak op het lichte. Kunnen we het donkere oordeelloos zien en ervaren? Blijven we ruimte geven aan het vervelende, het negatieve, het grote en kleine oordeel? Of geven we de ruimte aan het licht en laten het licht meer schijnen. Alsof er meer sterren komen die de nacht helderder maken.

Ik wordt vaak bijgestaan door Winston Churchill en met name op het thema oordeelloosheid. Hoe meer ik bij de oorsprong van mezelf of iemand ben, komt hij vaak schuin achter me staan. En heeft het dan over ‘de focus’ om het oordeel te zien, te voelen en te omarmen, pas dan ontstaat er healing.

Paikea

 

Het thema kolonialisme is vaak met me bezig vanuit de geschiedenis van Engeland, Nederland en New Zealand. Dat zal wellicht zijn, omdat ik deze nationaliteiten heb. Geboren in het Gemenebest en kreeg toen deze nationaliteiten cadeau. Dit is dus op mijn pad gekomen en soms trekt het me op een bepaalde manier ook zeer aan. Ik probeer het kolonialisme ook wel eens wat kleiner te maken en meer van deze tijd. Het is voor mij iets als, van in eigendom nemen, het toe-eigenen. Zoals, een land, een gebied gaan bezitten. Dit terwijl het land van nature zichzelf bezit. Wij mogen de hoeder zijn van een gebied.

Vele oorlogen zijn en worden hierom gevoerd. Wanneer gaan wij stoppen met oorlog voeren? Het stoppen om de agressie in het donkerte te voeden. Dan zal het bevechten van elkaar stoppen. Zal de rust en liefde meer ruimte krijgen. De natuur kan weer herstellen en dan kan de natuur ons helpen te helen. Een kant die nu nog te weinig gezien wordt!

Onlangs, tijdens een sessie, hoorde ik ineens ‘Jahweh’. Ik heb nog nooit Jahweh tijdens sessies gehoord, ik kijk er dus vanop. Vervolgens hoor ik zeggen; kijk naar mijn gaderobe. Ik zag een oneindig lange garderobe van jassen. Vervolgens hoor ik zeggen; dit zijn de jassen die ik aankrijg en ziet er dus voor ieder weer anders uit. Maar Ik Ben het en heb vele namen en dus ook vele jassen.

Dit bracht me ook weer bij een sterke herinnering van toen ik 8 jaar was. Ik zat in de 3de klas van de lagere school en liep 2 keer per dag naar school. En tijdens deze wandelingen kwam vaak de gedachte, het gevoel, de wereld draait om mij. De wereld is er voor mij. Hoe zit de wereld in elkaar, wat is de bedoeling van ‘deze wereld’. Na een paar jaar relativeerde ik het en voelde dat het niet helemaal klopte voor mij. Je begrijpt misschien wel dat ik een introvette dromer was.

In mijn praktijk komt het vaak voor dat we het hebben over, van jezelf houden. Hoeveel hou je van jezelf vraag ik dan, het antwoord kost soms even tijd………….
Vaak vinden we anderen belangrijker en zetten ons niet op de eerste plaats. Vervolgens zeg ik dan dat de wereld om jou draait en dat jij het belangrijkste bent op de wereld! Het is precies als in een nood situatie eerst jezelf helpen dan pas de rest.

Dus start de healing altijd op het houden van jezelf vanuit jouw basis. Oude pijnen die in aan licht komen en omarmd mogen worden. Het gaat zo snel tegenwoordig dat de beelden soms niet eens meer komen maar het gevoel en de stilte de healing zo krachtig maken. Het zakken in jezelf vind dan plaats het zakken in jouw ware, oorspronkelijke zelf. ‘Daar ga ik in de sessies nog verder op in’. Om vervolgens steeds meer het gevoel te krijgen dat Jij het belangrijkste bent op de wereld. Vervolgens treed dan Ik Ben weer op!